Gránátalmás-csokis nyamnyognivaló


Rövid és gyors leszek, pont mint ez az isteni finom gránátalmás-csokis keksz :)
Nálunk körülbelül 2 napon belül elfogyott az összes, de egyet félretettem és még 3 nap után is puha a keksz, szóval ha kibírod, akár 3 napig is tárolhatod.

Hozzávalók:
12 dkg puha vaj
10 dkg barna cukor
10 dkg méz
1 tojás
1 csepp vanília aroma
15 dkg zab- vagy mandula liszt
1 csipet sütőpor (ha puffadt sütiket szeretnél, tegyél bele 2 csipetet)
10 dkg őrölt mandula vagy dió
15 dkg apróra vágott étcsokoládé
fél gránátalma, de bele mehet egy egész is

Opcionális:
meggy vagy áfonya vagy valami savanykás gyümölcs, a savasság miatt
kakaópor


A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A vajat a barna cukorral és a mézzel habosra keverjük, és hozzáadjuk a felvert tojást és folyamatosan keverjük. Ez után elkeverjük benne a vanília aromát.
A lisztet és a sütőport összeszitáljuk és hozzáadjuk az őrölt mandulát vagy az őrölt diót. A felét belekeverjük a mézes-vajas masszába, majd hozzáadjuk a csokoládét és a liszt többi részét is.
A tésztából golyókat formázunk, és jó messzire tesszük egymástól a sütőlemezen.
15-20 perc alatt aranybarnára sütjük és sütés után egyből rácsra tesszük, ahol szépen kihülnek.
Légmentes dobozokban tároljuk, ha csak nem fogy el :)

Jó étvágyat,
Dóri


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések