Telis-tele csokival torta

A receptret Fördős Zé oldalán találtam, de kicsit átalakítottam, hogy teljesen megfeleljen az ízlésünknek :)

Felhívnám az olvasók figyelmét, hogy a következő receptben a nyugalom megzavarását okozó cukor és csokihalom lesz olvasható.


Hozzávalók:

A piskótához:

- 150g puha vaj
- 250 g barna cuko
- 1 zacskó vaniliás cukor 
- 3 közepes méretű tojás
- 150 ml tejföl
- 200 g zabliszt
- 80 g cukrozatlan kakaó
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 150 ml rizstej
- 80 ml lefőzött szobahőmérsékletű presszó kávé

A csokikrémhez:

- 150 g vaj
- 200 ml habejszín
- 200 g tejcsokoládé
- 200g étcsokoládé (minimum 50%-os)
- M&Ms
- Ferreroroche

A piskótához a puha vajat a cukorral, vaniliás cukorral felverjük, hozzáadjuk a tojásokat is. Jön a tejföl, a liszt, a kakaópor, a szódabikarbóna, a sütőpor és a só, és alacsony fokoazton elkezdjük keverni. Részletekben hozzáadjuk a tejet és a kávét, és simára dolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt sütőformába tesszük (22cm-es), és 180 fokon, légkeveréssel 40-45 perc alattkészre sütjük. 

Közben a krémet vízgőz fölött készítjük el. Megolvasztjuk a vajat, a csokoládét és a tejszínt, simára keverjük és kihűtjük. Akkor jó, ha kenhető lesz a krém, ha túldermed, maximum visszmelegíted :)

Ha kihült a piskóta és a krém, akkor már nem állunk messze a céltól. Ha rücskös a teteje, akkor a felesleget levágjuk, hogy szép egyenes legyen. Kettévágjuk a piskótát, és az alsó részt megkenjük a krémmel (jó vastagon), a többi krémet pedig a piskóta tetején elegyengetjük. Rászorjuk az M&Ms-et és a Ferreroroche golyókat, és már is kész. 


Jó étvágyat!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is, vagy hagyj egy kommentet!
Valamint, ha több infót szeretnél, kövess instagrammon instagrammon és/vagy facebookon.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések