Hazai kisvállalkozók karácsonya nálunk


Tudom, hogy már javában lecsengett a karácsony, de szeretném nektek megmutatni, hogy mennyi szuper, magyar kisvállalkozót tudtunk támogatni azáltal, hogy Martin karácsonyi ajándékainak nagy részét tőlük szereztük. Nem karácsony "specifikusak", szóval bármilyen alkalomra jó meglepetés lehet, és a legjobb bennük, hogy full személyre szabott. Mivel  egy csomószor te határozod meg, hogy mit szeretnél, hogy nézzen ki, milyen anyagból legyen, stb. 
Szerintem nagyon fontos, hogy támogassuk ezeket a szuper kezdeményezéseket. 
Egyrészt, lelke van ezeknek a játékoknak, amik kézzel készültek, másrészt tök jó érzés, harmadrészt pedig egyedi. Ja , és nem utolsó sorban  tudom, hogy a pénzem hova kerül. 


1. Traktoros bögre, kanállal
Facebook: GyurMami Craft 
Imáádjuk, Martin főleg. Ledobta már egy párszor, de semmi baja. Martinnak eddig nem volt saját pohara, és most sem eröltetem, hogy csak ebből igyon, de nagyon jó, hogy van neki egy névre szóló, őt jellemző bögréje :)



2. Jógakaland mesekönyvek
Facebook: Jógakaland
Instagram: @jogakaland
Nagyon régóta nézegetem őket, és most én szerintem egy kicsit jobban örültem neki, mint Martin :D 
De, majd beérik :) (Köszii Anna:))




3. Horgolt játékok
Anyukámtól kapta Martin és Zoárd. Az iskolában horgol egy anyuka, és tőle vette :)
Isteni, hogy anyukám is nyitott ezekre a dolgokra.




4. Kistojás Babajáték
Facebook:Kistojás babajátékok- címkeimádó babáknak
Instagram:@kistojas_babajatekok
Őket már 2 éve ismerjük. Martin 2x is volt náluk "babamodell", hu, de fura ezt így leírni. Vagyis, 2x találkoztunk velük személyesen, sőt kiderült, hogy a márka megálmodója Tatabányai (ahogy én is), és  kb 1,5 percre laknak tőlünk. A kockát és a könyvet Zoárd kapta, hasznos fejlesztő játék. Az ágynemű pedig saját kérésre készült. Éppen most szoktatjuk vissza Martint a saját ágyába, és szobájába, így ez egy elég király ötlet volt, hiszen az autós ágynemű mindig csábító. 








5. Forgácsország - szivárvány
Facebook: Forgácsország
Régóta szerettem volna Martinnak egy szivárványt, de bevallom, hogy a "márkás" szivárványok nekem egy kicsit drágák. Sokat kerestem használtan is, de nyilvánvalóan senki nem akarta eladni, mert tényleg bármilyen idős gyereket-felnőttet képes lekötni. 1 hónapot vártunk a rendelést követően, és nálunk is volt a szivárvány. Én egyenlőre jobban szeretem, mint a fiúk :D
Sokszor megkaptam, hogy ezek a játétkok amúgy mire jók? Tök egyszerűek, mire fogja a gyerek használni. Pont ez a lényeg, az egyszerűség. Gyakorlatilag bármire lehet használni. Kreativítás fejlesztő, hiszen a garázstól a toronyig, a csúszdán át, mindent bele tud képzelni a kisgyerek. Nem az van, hogy ott egy zenélős játék, amit amúgy csak kb 1 féle képpen lehet használni, hanem ott van egy játék, ami ezer lehetőséget rejt magában. 






6. Békás - kötött sapi
Facebook: Zolidiko
Ez bizony a közös családi sapink újabb tagja. Egy nagyon kedves néni köti őket, és kb 25 féle állatból lehet választani. Én először Érden találkoztam velük, rögtön vettem egyet magamnak és Martinnak, most pedig Zoárd kapott egyet a tesóméktól. (Áronnak sajnos még nincsen, de az enyémet hordja, mert ugye nekem mindig össze van kötve a hajam, mert eléggé hullik - hurrá)






7. Tinatti
Facebook: TinAtti 
Instagram:@tinattijatekok
Hááát, nekem ez a szerelmem. Tényleg. Ez egy családi vállakozás, millió féle játékot csinálnak fából.   Én ezt a "kisebb" csomagot rendeltem tőlük. És annyira szuper, ahogy Martin használja őket. Nagyon szeretem nézni, ahogy fejlődik az agya, a gondolkodása. Első pillanatban észre sem vette a fa alatt, de  aztán a kiskonyha alapvető kellékei lettek. A manók fűszerek, a kavicsok gombócok(amiből egy nap vagy 100-at megeszek), a lapított bigyók pedig a palacsinták. (igen, tudom, hogy 2 szivárvány is van itt a felsorolásban, mert úgy emlékeztem, hogy csak kavicsokat és manókat rendeltem, és közben leadtam a Forgácsországos rendelést :D, hát meglepett mikor bontottam a csomagot :D) Viszont 2 szivárvánnyal már tényleg óriási dolgokat tudunk építeni. 


8. Cucumberci
Facebook: Cucumberci
Instagram: @_cucumberci
Rágcsalánc, és marokcsillag. Gyönyörű, imádjuk. És már másnapra kész volt! Nagyon segítőkész a készítő és bármit kérdezhettem, nem voltam hülyének nézve :). Mindenképp csekkoljátok!




Ezekből volt, amit születésnapjára kapott(november 24.), szóval nyugondjon meg mindenki. Nagy a családunk, mindenkinek jutott ajándék (Az én családom az az ajándékozós típus, de így, hogy a nagy részét én lerendeztem, megrendeltem, becsomagoltam(se), így pont azokat kapta Martin és Zoárd, aminek értelmét látjuk, és amiben van fantázia. 
Jó pár dolgunk van még, amit hazai kisvállalkozóktól, kézművesektől rendeltünk. Érdekelne még titeket ilyesmi téma? Megmutassam? :)

Dóri










Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések